Lionsclub IJsselrijck

De Badeendjesrace Capelle wordt georganiseerd door Lionsclub IJsselrijck. De lionsclub van Capelle aan den Ijssel is opgericht in 1997. Op dit moment telt de club 21 leden. Lions zetten zich lokaal en wereldwijd belangeloos in voor het goede doel en helpen anderen die hulp nodig hebben.

Via het lokale netwerk van de Lions kwam de behoefte van het IJsselland Ziekenhuis om een aantal ruimtes in het ziekenhuis kindvriendelijker te maken, ter sprake. Om dergelijke aanpassingen te doen in de wachtkamer van het afnamelaboratorium, de kinderprikkabine en de kinder-traumakamer, is een behoorlijke som geld nodig. De Lionsclub IJsselrijck zet zich graag in om dit voor elkaar te krijgen. Daarom organiseert de club nu deze grootse Badeendjesrace.

Lionsclub IJsselrijck organiseert een aantal evenement per jaar om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Jaarlijks keren het sloeproeien op de Hollandse IJssel en Carols for Charity in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel terug. Tijdens deze evenementen wordt ook geld ingezameld.

René, Ruud en Phil van Lionsclub IJsselrijck verkopen loten voor de badeendjesrace in De Koperwiek