Pers

PERSBERICHT

Een badeendjesrace voor zieke kinderen

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Lionsclub Capelle IJsselrijck een unieke Badeendjesrace. In het winkelcentrum van Capelle aan den IJssel, bij de Koperwiek. Deze actie is bedoeld om ons IJsselland ziekenhuis te voorzien van een kindvriendelijke prikpoli, wachtkamer en Spoed Eisende Hulp (SEH) zodat de bezoekende kinderen zich wat meer op hun gemak kunnen voelen.

Wat is een badeendjesrace? 

Er worden maar liefst 10.000  gele Badeendjes te water gelaten die de strijd met elkaar aan gaan om als eerste over de finish te komen. De eendjes dobberen richting finish door de stroming, misschien met een beetje hulp van de brandweer die het water extra in beweging brengt. Natuurlijk worden de eendjes langs de kant toegejuicht door de toeschouwers. Elk eendje heeft een uniek nummer en hoort bij een supporter die het betreffende lot met het nummer van een winnend badeendje heeft gekocht. De kopers van de loten met de winnende nummers van de eendjes die als eersten over de finish komen, winnen fantastisch mooie prijzen. 

Het doel

Lionsclub Capelle IJsselrijck heeft zich ten doel gesteld om het IJsselland Ziekenhuis te voorzien van materialen en elementen waar kinderen zich kunnen vermaken en zich wat beter op hun gemak voelen. Het is al vervelend genoeg om op jonge leeftijd naar het ziekenhuis te moeten gaan. Het gaat om spelletjes, een speelhoek in de wachtkamer, leuke decoraties aan de muur maar ook over een vrolijke inrichting en het gebruik van speciaal bedrukte kinderstuwbanden. Afleiding en spelen verminderen de spanning en trauma’s van zowel de kinderen als hun ouders.

Loten en sponsoren

Om ons doel te kunnen bereiken hebben we drie manieren bedacht:

  1. Ondernemers en particulieren vragen mooie prijzen beschikbaar te stellen.
  2. De leden van de Lions van IJsselrijck zijn vanaf zaterdag 10 augustus iedere week aanwezig in De Koperwiek om loten te verkopen. Ieder lotnummer is het nummer van een eendje en de kosten van een lootje bedraagt slechts € 2,50 of 5 stuks voor € 10,00.
  3. Via sponsoring door het Capelse bedrijfsleven

Locatie

De badeendjes zullen te water worden gelaten vanaf het Amnestyplein bij winkelcentrum De Koperwiek. De finish ligt verderop in de singel. Onder toeziend oog van een notaris worden de winnende eendjes uit het water gehaald en de prijswinnaars bekend gemaakt. 

Contactgegevens voor de redactie:

Coördinator van de actie: René Bruinsma
E-mail: donald@capelseduckrace.nl

Mobiel: 06-38885555

Website: https://capelseduckrace.nl/